Fredagsfräckis

den varan står Tobbe för idag, skönt tyckte jag eftersom Lasse inte har levererat några på ett par dagar.

Nu är fredagen här, en liten historia:

A guy is 70 years old and loves to fish. He was sitting in his boat the other day when he heard a voice say, 'Pick me up.'

He looked around and couldn't see Any one. He thought he was dreaming when he heard the voice say a gain, 'Pick me up.'

He looked in the water and there, floating on the top, was a frog.

The man said, 'Are you talking to me?'

The frog said, 'Yes, I'm talking to you. Pick me up then, kiss me and I'll turn into the most beautiful woman you have ever seen. I'll make sure that all your friends are envious and jealous because I will be Your bride!'

The man looked at the frog for a short time, reached over, picked it up carefully and placed it in his front breast pocket.

Then the frog said, 'What, are you nuts? Didn't you hear what I said? I said kiss me and I will be your beautiful bride.'

He opened his pocket, looked at the frog and said,

'Nah, at my age I'd rather have a talking frog.'

With age comes wisdom.

Btw

By the way, jag läste igenom föregående inlägg och hur säger man egentligen ordet BMX i plural?  BMXer, BMXar, BMXs eller kanske BMXor? Hehe

Men på riktigt, är det någon som vet hur man bör säga?

Kvällsöppet!

Ikväll smäller det, butiken är öppen till 21:00! Vi hoppas på mycket folk och att vi kanske kan få sälja undan lite -08 cyklar. Nu har jag fått butiken i ordning och är nöjd med hur den ser ut, det är ordning och reda på prytsarna.
Knäppte lite kort så ni får se vad som väntar, men det är lite svårt att få med på ett bra sätt men ni ser ju lite i allafall.
Börje sätter upp skyltar för att locka även de i närområdet..

Mycket cyklar har vi hemma nu inför säsongen! Närmast har vi några av kvällens kampanjcyklar.

...sen har det kommit hem en hel del racercyklar....

...och lite BMXer..

...sen finns det lite -08or kvar!

Hoppas vi ses ikväll! :)

Nytt!

Sådär, då har vi lite nya fina erbjudanden på vår första sida, det är tänkt att passa torsdagens aktivitet när vi har kvällsöppet, då hoppas vi på mycket folk! Välkomna!

tick tack

Världens snabbaste måndag har snart tickat förbi. Jag tycker det är läskigt hur mycket snabbare tiden går nu jämfört med hur det var när jag var yngre. Det är måndag---------------zapp---------det är fredag. Ni fattar. Och jag är ändå bara 22... hur ska det bli när jag är 40? Fast det kanske jag inte behöver tänka på-----zapp----så är jag väl där.

Den här snabba måndagen har jag ändå fått rätt mycket gjort i butiken, det börjar bli ordning inför torsdagen när vi har kvällsöppet! Då måste ni komma och kika på alla vårnyheter, det finns mycket snygga cyklar i butiken nu!

Jag glömde kameran hemma så jag fotar butiken lite längre fram i veckan när jag för hoppningsvis har fått den ännu bättre i ordning.

Per tar priset

om äckligaste varianten på ungkarlsmat, jag brukar iofs äta sån gröt ibland, men i tallrik!! Yuk!

Btw, nu Per kan du komma och skruva BMXer nån dag om du är sugen, har kommit en ny laddning nya från Mongoose. :)

Lasse har monterat lite cyklar som vi fick hem från Focus idag. Det var den största racer jag har sett (XXXL) och den minsta (24"). Vi var tvungna att ta en "pappa-barn" bild på dem, det såg rätt skojigt ut!


Niiice! :)

Kalla mig gammelmodig

men jag tycker det är roligt att posta kommenarerna i nya inlägg, särskilt de med svar med nya skämt osv. Det syns liksom "bättre" då tycker jag :)

Sorry Tobbe, det blir nog så i fortsättningen också, fast jag får kanske sansa mig lite. ;)


Kommunikation

Hehe, är det fler än jag som använder Google som rättstavningsprogram? Nu kom jag plötsligt inte på om Kommunikation stavas med ett eller två m, bara att skriva in det på Google så får man veta, mycket praktiskt!

Det här inlägget skulle handla om kommunikation, något som är mycket viktigt på en arbetsplats. Hos oss kan kommunikationen ibland handla om mycket viktiga saker och se ut såhär:

Intelligent kommunikation. Minsann.

Ang. Ungkarlsmat

Ungkarlsmat väcker mycket känslor tydligen...

Borgström (Christoffer?) Tycker att Lasse och Carl Jan ska ta och starta en restaurang ihop, Carl Jan står för käket och Lasse skriver menyer och drar fräckisar, en bra ide verkar det som, Borgström skulle gå dit i alla fall.....

.....fast inte om man frågar Per som tycker att Lasses fräckisar är alldeles för låga.

Tobbe å sin sida har en massa tips till ungkarlar som inte kan/vill/orkar laga mat, alla myter på temat är med. Fast till syvende och sist verkar det ändå som att Tobbe går på min linje, storkok så att man har lådor att ta fram de dagar man inte orkar.

Tobbes tips till Ungkarlar:

"Ungkarlsmat:

Koka upp vatten med varmkorv i kastrullen. Ta upp varmkorvarna med en gaffel precis innan vattnet kokar. Vispa sedan i pulvermospulver med gaffeln. Tillbaka med korvarna och ät direkt ur kastrullen med gaffeln. Två saker att diska och komplett måltid.

Annars kan man lägga i färdigstekta köttbullar sista minuterna makaronerna kokar, då blir de varma och saftiga.

Fiskpinnar i brödrosten är en annan klassiker, undrar om det verkligen funkar?

Klassikern bland machomeals är väl annars att värma en bit blodpalt under hetvattenkranen?

Nä, mat ska få ta tid att laga. Gör man sen många portioner åt gången kan man frysa in och ha som lunchlådor eller middag de dagar man inte orkar/hinner laga mat. Vanlig kokt potatis funkar dock dåligt att frysa...

Choklad, eller snarare kakao, är en rätt trevlig krydda i grytor. Även om vi svenskar tycker det verkar jättekonstigt, men det sa vi nog om pizza när det kom också. :)"Komiskt, det där med kakao i mat drog Lasse också, typ som ett litet försvar. Men hallå, kakao och chokladsås är väl inte riiiktigt samma grej ändå? :)
  
  

Ungkarlsmat

Jag glömde visst blogga igår, måste vara för att jag smet lite tidigare och gick på Afro Power Dance. Det är verkligen jätteroligt! Går att boka via www.mabattre.nu för er som bor i Ludvika eller vill åka hit. Finns säkert på andra gym i Sverige också, antar att vi i Ludvika inte är först med det direkt.. :)

Lasse berättade om sin middag i går. Vi hade en diskussion igår eftermiddag om mat, hur man sparar pengar osv så det var lite det vi spann vidare på idag. Lasse är ju som sagt Felix/Findus-mannen nr 1 men i går hade han faktiskt lagat mat. Han hade stekt nåt fläskkött men så tyckte han att det såg så torrt ut, det skulle behövas någon sås. Han kollade vad som fanns i kylskåpet och så gjorde han som Kajsa Warg, man tager vad man haver. Det blev sås av ketchup och chokladsås. Men det var rätt gott. Tydligen.

Felixmannen strikes again!

Helgens bravader

Helgen har varit händelserik på sportevenemang. Börje körde Vikingarännet mellan Uppsala och Stockholm och var mycket nöjd med sin placering som blev runt nr 60 av drygt 500startande i motionsklassen, riktigt bra jobbat! :)

Lasse körde Snödrevet i Norberg på MTB och blev nr 28 av 31 startande efter lite krångel. Men eftersom vädret var strålande sol och gnistrande snö så var det riktigt fint ändå!

Jag har inte tävlat men däremot fortsatt min löpträning med ett lugnt lite längre pass, jag sprang 6km. Jag tror det kan vara ett bra sätt att lägga upp det, korta intensiva pass i veckorna när jag har kort om tid på morgonen och sen lite längre lugnare pass på helgen när det finns mer tid. Sen har jag cyklat mina första km i år! Det blev ca 9km invigningstur på mtbn. Så nu har jag bara 1491km kvar att cykla innan vårens stora cykelutmaning. :)

Åhh! Jag skulle lägga in en bild på Lasse in action men bildverktyget verkar ligga nere just nu... så det blir ett bildlöst inlägg...

Svar tillbaka

Nu sprutar det fredagsfräckisar på firman. Som svar tillbaka till Tobbe kommer en till på temat gamlingar.

Det var ett gammalt par som låg tillsammans i sängen och körde på så gott det nu gick. Efter en stund säger den gamla damen "men du, jag tror allt du har vörti lite grövre nedtill"

Gubben svarar med ansträngd röst "Ja, tacka fan för det, den är ju dubbelvikt!"

nivån är låg, som sagt.

Fredagsfräckis

Tobbe vill hjälpa oss höja nivån på skämten lite och skickar denna historia som svar på gårdagens "Dagens Lasse"

Tre gamla damer satt på en bänk utanför sitt äldreboende, då en gammal man kom gående förbi.
Den ena gamla damen ropade: "Vi slår vad om att vi kan gissa din aktningsvärda ålder."
Den gamle mannen sa: "Det finns inte en chans att ni kan gissa min ålder era gamla kärringar."
En annan av de äldre damerna sa: "Självklart kan vi det. Bara ta av dej byxorna och kalsongerna så ska vi tala om hur gammal du är."
Mannen blev lite generad, men ivrig att motbevisa damerna, drog han ner byxorna. Damerna bad honom först gå ett par varv och sedan hoppa upp och ner ett antal gånger.
Efter en stund ropade dom i kör: "Du är 87 år gammal!"
Stående med byxorna nere vid anklarna frågade den gamle mannen: "Hur kunde ni gissa det?"
Damerna slog sig på knäna och tjöt av skratt samtidigt som dom unisont ropade: "Vi var ju på ditt födelsedagskalas igår!"

Hehe

Fredag hela veckan!

Så var det fredag igen, som ni vet så är det min favoritdag, det är skönt med fredag helt enkelt.

Idag har jag lagt upp lite sadlar från Selle Italia som Shimano har tagit över agenturen för i år, riktigt grymma grejer med snygg design och låg vikt, den lättaste vi har i lager väger bara 135g.


Även Shimanos sadlar från Pro kan vara värda en översyn om man vill leta i de lägre prisklasserna. De ser betydligt dyrare ut än vad de är och det är ju aldrig fel.

Kika på sadlarna, och ha en underbar helg, så hörs vi på måndag!

Kramar

Smärtsamt låg nivå

Dagens Lasse är på den nivån.

Hur får man en hund att låta som en katt?
-Jo man lägger den i frysen tills den är genomfryst och sen tar man en bandsåg och börjar såga då låter det "mjaaaaauu" (ett gnissligt mjau som uttalas med inlevelse)

Hur får man en katt att låta som en hund?
-Häll en massa fotogen på katten och tänd på "WOFFFFFF" så brinner den upp...
(WOFF kompanjeras brukligen av ett par armar som visar hur snabbt det går)

haha...not

Ang löpningen

Jag lovade ju att uppdatera er på min löpträning också. Idag gjorde jag ett nytt pass på bandet och sprang 4,5km på min löphalvtimme. Det börjar kännas bra, man får mycket endorfiner av löpning! Eftersom jag har kommit på att jag inte är så förtjust i spinning så är det också ett bra sätt att börja jobba upp konditionen inför vårens cykelutmaning, sen måste jag också ta mig i kragen och ge mig ut på mountainbiken någon dag så jag får några mil i benen nån gång också!

Jag hade en tur planerad i söndags men då kom det typ en och en halv dm snö på natten så då orkade jag inte, det ska vara exemplariska förhållanden för min del ;) I alla fall på invigningsturen med nya MTBn!

Inga Hurtbullar här inte

Haha, jag har fått en del kritig för mitt förra inlägg. B. Lindberg HATAR tydligen att bli kallad hurtbulle, så jag lägger härmed in en liten dementi och väljer att kalla honom helgens sportgubbe i stället. :)

Dagen har ägnats åt heta diskussioner, som alltid när vi ska diskutera någonting blir det ganska snabbt två läger, med Börje (den evige optimisten) på ena sidan och Lasse (pessimisten) på andra sidan. Efter en stund brukar jag hoppa ur diskussionen och bara lyssna, det är rätt skoj, det blir som tennis när de skickar argumenten fram och tillbaka. Ingen ger sig heller, varken optimisten eller pessimisten så de kommer liksom aldrig fram till något... hehe
Som vanligt kom disskussionen på något vis in på mat, Lasse kör enbart färdigmat från typ Findus eller Felix och jag och Börje hävdar att han skulle cykla, springa och simma mycket snabbare utan alla tillsatser och med riktig mat i stället. Behöver jag tillägga att vi talar för döva öron?

Dagens Lasse är på temat Hurtbullar.
(Lasse säger till Börje) - Om du inte vill bli kallad Hurtbulle, ska vi kalla dig för Sportlimpan i stället? :)Priset för helgens Hurtbulle....

....tilldelas Börje för en fin tionde plats i Ornäsrännet. Oanmälda åkte Börje och "El-Janne" upp för att få sig en fin skridskotur, det slutade med en tionde plats för Börje och en andra för Janne, Grattis!!

Dagens Lasse får bli dessa skojiga bilder som Lasse fick i ett mail från sin kusin. Riktigt söta och roliga var de på äkta "Lasse-humor-vis"

Nytt Headset och trevliga kunder

I mitt jobb pratar jag mycket i telefon. Mycket. Det är nästan så att jag pratar med mer folk i telefon än jag gör face to face, inte riktigt kanske men nära i alla fall. För något år sedan så köpte vi in nya trådlösa telefoner till firman och bara den grejen blev en välsignelse. Tidigare hade vi EN trådlös handenhet i vår 500kvadratmeter stora butik och den sprang vi runt och lämnade till varandra (Helt enligt Murphys lag var ju aldrig samtalet till den som svarade). Med våra nya telefoner kan vi koppla över samtal till varandra och även ringa "internt", uppgraderingen har helt klart gjort att vi sparar mycket tid på att koppla samtalen istället för att "göra en fysisk koppling" dvs. springa med telefonen.

I våra nya telefoner finns en högtalarfunktion som ju är bra om man pratar mycket i telefon men ofta är det mycket störande ljud i bakgrunden och då kan jag inte använda den. Följden blir att jag klämmer fast telefonen mellan hakan och axeln och sitter så medan jag knappar på datorn samtidigt - aja baja, inte bra för nacken. Det var helt enkelt time för ett headset. Det blev det här snygga, och nu har jag kopplat ihop det med telefonen så pratar ni med mig så vet ni vad jag har i örat ;)

Enkel och ren design tycker jag är snyggt på teknikprylar.

Sen vill jag tillägga en annan trevlig sak. Jag har ju pratat tidigare om hur mycket jag uppskattar trevliga och nöjda kunder och hur hårt vi jobbar med att våra kunder ska känna så. Idag fick jag ett "tack för bra service-vykort" av en kund. Jätteroligt! Bara det att få ett riktigt vykort skickat på posten idag är ju otroligt, annars sker ju allt via mail nu för tiden.

Mitt tack-vykort som sitter på väggen:


Sunny Day!

Inte bokstavligen, men jag är på kanonhumör idag, det är nice! Kan vara för att jag ska uppträda i morgon, för att det gick bra att springa i morse eller för att svärmor ska bjuda på paj i kväll, det finns helt enkelt mycket att se fram emot idag.

Ang. löpningen så retade Lasse mig lite i förrgår när jag kom till jobbet stolt som en tupp och berättade att jag hade sprungit 3,7km på 30 min (JA, jag vet att det är sakta!). Jag har aldrig varit någon löpare utan varje gång jag har försökt komma i gång med jogging så har jag fått benhinneinflammation, men den här gången har jag slagit på stort med ett par specialutprovade skor som jag skrev om häromdagen och peppar peppar nu verkar det gå bättre. Men Lasses reaktion var typ "Va? springer du SÅ sakta". Bah.
Så därför var jag ju tvungen att springa fortare i dag så klart, tävlingsmänniska som jag är :). Idag sprang jag 4,25km på 30min, helt klart en förbättring även om det fortfarande inte går så snabbt.. (Här vill jag bara tillägga att jag inleder med att promenera de första fem minutrarna och de sista tre så ni inte tror att jag kryper fram på bandet! :))

Jag vet inte riktigt vart mitt mål ligger i det här men det är ju inte onåbart att springa fem km på 30 min eller kanske på 25 eller 20 så småningom....jag uppdaterar er allt eftersom i alla fall!

Hoppas att ni också har en trevlig dag!

Mongoose!

Japp, då var det klart. Nu har jag lagt upp några riktigt coola BMXer från Mongoose, du hittar dem under kategorin cyklar- BMX.

Ett exempel är den här, Shield. Visst har den läcker färg?


Jag tycker att det är så schysst med allt det vita som kommer mer och mer i designen på cyklarna, jättefint som på den här med vita vevarmar och styrstam.

Lance är på gång!

Vi hade vår säljare Kjelle från Shimano här på förmiddagen. Han är extremt cykelintresserad och han har så klart koll på vad som händer i cykelvärlden och något som verkligen händer just nu är 37-årige Lance Armstrong. Under försäsongen har han följts av en fotograf som heter Elisabeth som har fotogaferat allt han har för sig i perioder. Förutom att Lance är väldigt fotogenisk så är det också en grym fotograf så bilderna är verkligen snygga, och gubben ser ut att vara i form. Det blir en spännande Tour i år!

För att se bilderna, gå in på http://www.elizabethkreutz.com 

Nya skor!

Ihelgen har jag varit i stockholm på lite besök av släktingar och shopping och så vidare...
Jag tog en runda in på Löplabbet där och fick hjälp av en kanonduktig tjej att prova ut nya skor. Det blev ett par Nike Air Pegasus i nån självlysande grön färg. Hehe. Jag gillar ganska diskreta färger i vanliga fall men på sportartiklar kan det vara roligt med lite mer färg. Jag menar, hur snygga är egentligen ett par löparskor...? Inte så snygga om du frågar mig, så då kan de lika gärna vara spygröna :)

Nice... så kanske jag får ha spygröna kläder till också, då syns jag i alla fall!

Jag har en dagens Lasse också, appropå alla skönhetsoperationer som görs nu för tiden. På grund av dem så har Svenska kvinnor börjat få ett speciellt utseende, de har ett hål i pannan och pipskägg. Det är alltså alla ansiktslyftningar som gör det... fundera på den ni! :)

RSS 2.0