Ang. Ungkarlsmat

Ungkarlsmat väcker mycket känslor tydligen...

Borgström (Christoffer?) Tycker att Lasse och Carl Jan ska ta och starta en restaurang ihop, Carl Jan står för käket och Lasse skriver menyer och drar fräckisar, en bra ide verkar det som, Borgström skulle gå dit i alla fall.....

.....fast inte om man frågar Per som tycker att Lasses fräckisar är alldeles för låga.

Tobbe å sin sida har en massa tips till ungkarlar som inte kan/vill/orkar laga mat, alla myter på temat är med. Fast till syvende och sist verkar det ändå som att Tobbe går på min linje, storkok så att man har lådor att ta fram de dagar man inte orkar.

Tobbes tips till Ungkarlar:

"Ungkarlsmat:

Koka upp vatten med varmkorv i kastrullen. Ta upp varmkorvarna med en gaffel precis innan vattnet kokar. Vispa sedan i pulvermospulver med gaffeln. Tillbaka med korvarna och ät direkt ur kastrullen med gaffeln. Två saker att diska och komplett måltid.

Annars kan man lägga i färdigstekta köttbullar sista minuterna makaronerna kokar, då blir de varma och saftiga.

Fiskpinnar i brödrosten är en annan klassiker, undrar om det verkligen funkar?

Klassikern bland machomeals är väl annars att värma en bit blodpalt under hetvattenkranen?

Nä, mat ska få ta tid att laga. Gör man sen många portioner åt gången kan man frysa in och ha som lunchlådor eller middag de dagar man inte orkar/hinner laga mat. Vanlig kokt potatis funkar dock dåligt att frysa...

Choklad, eller snarare kakao, är en rätt trevlig krydda i grytor. Även om vi svenskar tycker det verkar jättekonstigt, men det sa vi nog om pizza när det kom också. :)"



Komiskt, det där med kakao i mat drog Lasse också, typ som ett litet försvar. Men hallå, kakao och chokladsås är väl inte riiiktigt samma grej ändå? :)
  
  

Kommentarer
Postat av: Tobbe Arnesson

Jag är nästan helt säker att folk kan läsa kommentarerna själva, det känns lite redundant att posta dem som separata inlägg. ;)



Fast det känns rätt bra att bli "kommentaterad", eller vad vi ska kalla det...

2009-02-19 @ 15:39:27
URL: http://grumt.blogspot.com/
Postat av: per

klassikern när man inte orkar laga mat är ju att köpa en korv med risgrynsgröt. stick hål i ena änden och sen är det bara att trycka i sig. kan inte bli bättre. inte ens någon disk då man inte ens behöver en kniv för att sticka hål på den med, man tar nyckeln!

2009-02-20 @ 11:53:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0