Craft!

Japp, då kör vi - nu ligger Craftprogrammet uppe på sidan, klicka bara på kategorin "CRAFT" i vänstermenyn för att spana in utbudet.

Hoppas ni har en trevlig Fredag, den dagen är ju helt klart liiiite finare och bättre än de andra dagarna, apselut! :)

Jeees...!

Vilken dag! Det blir ett kort inlägg bara så här alldeles innan hemgång. Idag har varit en stressig dag, många cyklar på order gör att packningen tar mycket tid. Det är grym skillnad på att packa en Polarklocka och att packa en cykel...Fast det är ju kul att det går mer cyklar, våren är snart här!

Jag ska passa på och ge lite förhandsinfo också. Snart kommer ni att kunna handla Crafts kläder här i vår webbshop. Jag håller som bäst på att lägga upp alla produkter inom cykel, löp och skidkategorierna och även alla "lager 1" och "lager 2" produkter. Det blir spännande att se om ni är intresserade av Craftkläder till förmånliga priser?!

Jag tror att det kommer bli kanon, premiär i början på nästa vecka alltså!

Dagens Lasse är dagens värsta

Dagens Lasse kom Lasse att tänka på appropå något han hörde på radion.

Det var ett kärlekspar som hade tagit in på ett motell för att ha det lite mysigt. På kvällen kunde grannarna höra diverse ljud eftersom det var mycket lyhört. "Vems lilla rumpa är det här då?" var en fras som upprepades gång...på gång.

Till slut tröttnade närmsta grannen och dunkade i väggen med ett rop "Ta nu för i helvete reda på vems arsel det är så man får sova nån gång!"

Hehe

Tisdag 090127

Idag är egentligen en helt vanlig dag, fast mycket ordrar förstås. Lönehelgen märks tydligt av hos oss och det är ju jättetrevligt. Så jag packar för fullt medan Lasse grejar i verkstaden och Börje i butiken. Det är lite hektiskt med allt som ska hinnas med innan säsongen knackar på dörren. Alla hundratals cyklar som vi har i lager ska monteras och bilder med text på dem ska läggas ut i shoppen. Det finns att göra!


Vintern har kommit tillbaka till oss också. Jag skrev ju om snöyran vi hade i helgen och nu verkar det som att snön får ligga eftersom det har blivit lite kallare, härligt! Har vi tur kan det bli lite skridskor eller skidor igen i veckan.
Snöigt Ludvika...

Appropå ingenting så har vi fått hem nya stämplar som vi har tänkt ska göra det ännu trevligare för er när ni öppnar era paket, inte helt nödvändiga kanske men väldigt söta! :)
 Trevliga va? :)

Ostadigt

Det märks på nätet att det har varit lön, mycket ordrar! Men det är bara roligt :) Det är kul också för det blir mer och mer cykelprylar med vårtema. Det märks att ni börjar längta och förbereda redan och det kan ju vara lämpligt att fynda lite fina -08 saker nu medan priserna är kanon och det fortfarande finns en del saker kvar.

Vädret är för tillfället sämsta tänkbara om man vill åka cykel eller för den delen skridskor. Under helgen har det kommit några dm snö och den är tung som bara den eftersom det har varit plusgrader. Överallt smälter det så det slaskar. Halt är det också, jag var nära att dra omkull mig när jag gick över torget i morse på väg till jobbet. Jag ramlade aldrig men det var nära och sedan skrattade jag lite åt mig själv eftersom första reaktionen som vanligt blir att se sig omkring "Var det någon som såg?". Hehe, jag är ju rätt löjlig för instinktivt bryr jag mig nästan mer om ifall någon såg än om jag har gjort mig illa. Dock är jag nog inte ensam om det, jag tycker de flesta man ser ramla börjar med att se sig omkring innan de känner efter om allt sitter där det ska... :)

Lasse är inte den som tittar på vädret när han bestämmer träningsform, har han planerat cykling så blir det cykling. Till och med i Lördags blev det cykling trots vädret. Fast det kan inte ha varit roligt och det resulterade också i vad som måste vara årets (och förra) långsammaste tur. Han åkte cykelbanan till Brunnsvik och tillbaka. Snittet blev 14km/h och maxhastigheten 19km/h.... i snömodd och vind...jag tycker det låter som drömturen! Inte.

Dagens Lasse

Dagens Lasse är egentligen en fortsättning på en gammal dagens Lasse som jag fick av Tobbe Arnesson på happy-mtb

"Om man har dåligt närminne, hjälper det om man ställer sig längre ifrån?"

Fortsättningen lyder:
"Ett alternativ är att tänka på det man ska komma ihåg tidigare, så att det hinner in i långminnet i tid"

Nu börjar det trixa till sig! Duktiga är de grabbarna, både Lasse och Tobbe har kommit på vitsarna heeelt själva, och bra var de ju.

Märkliga problem..

Idag har vi haft utredning av en mystisk cykel, eller cykeln i sig var väl inte så mystisk men den hade mystiska ljud för sig. Jag märkte att den hade gnisselljud för sig när man snurrade på bakhjulet, oftast när det är så så fattas det fett någonstans och det är enkelt avhjälpt med lite smörja. Men ljudet vägrade ge med sig. Både Börje och Lasse var djupt engagerade i utredningen och tog isär hela navet, smörjde och satte ihop igen. Ljudet var kvar. Navet togs isär igen och till slut visade det sig att ljudet satt inne i bodyn. Det gick bra att röra bodyn utan tryck, men om man snurrade med tryck så gnisslade det, och det gav ju ljud när hjulet satt på cykeln och kransen tryckte mot bodyn. Vi fick ge upp och byta ut hela bodyn mot en annan istället. Men mycket mystiskt var det, bodyn går ju inte att ta isär och det hjälpte inte med fett heller, den gnisslade lika mycket. Vi ska skicka den på reklammation nu så får ve om vi får något svar på vad som orsakade ljudet.

Någon annan som har upplevt ett liknande problem någon gång?

Jag tycker sådant här är intressant, fast det blir ju bättre om man får reda på vad problemet innebär och hur det kan lösas, då blir det lättare om man stöter på samma sak någon gång i framtiden... :)

Vårkänslor

Här kommer nästa efterlängtade bild-inlägg!

I morse startade vi dagen med en tur på Haggen, de har plogat upp en bana så det var kanonfint att åka långfärdsskridskor där! Vi var ute i ca 40 min och det är ju verkligen en kanonstart på dagen, då är man uppvärmd sen.


Spegelblank is i banan på Haggen, det var bara solen som fattades.

Och snacka om att vi behövde uppvärmning, direkt när vi öppnade vid 9:30 kom en DHLbil med alla årets cyklar från Marvil. Puh! 204 cyklar kånkade vi in på lagret. Fast vi hade lite extra killar med oss så det gick på ett par timmar i alla fall. Själva inbärandet alltså, hur många timmar det kommer att ta att montera dem vill jag inte ens spekulera i... men kul är det för nu känns det verkligen att säsongen snart är här!
                                     
Många cyklar blev det, både på lagret/kontoret där jag sitter och på lagret i källaren. Jag borde ju ha tagit lite bilder när vi var "in action" med kånkandet men det glömde jag så klart bort... här är resultatet i alla fall.

Snart löning...

Hektisk dag, beror nog på att det är löning om bara några dagar. Märks att cykelsäsongen kommer snart också, det går mer och mer cyklar och tillbehör. I ludvika har det snöat mängder idag, och sen blev det varmt så tyvärr töar det nog bort tills i morgon.... omväxlande vinterväder måste jag säga..

Det blir ett kort inlägg så här innan stängning och så ska jag passa på att dra "dagens Lasse" den här vet jag inte om han kom på eller om han har hört den någonstans.

"Om man har dåligt närminne, hjälper det ifall man ställer sig längre bort?"

Den var i alla fall inte helt poänglös, det ska han ha!

Hoppas ni har haft en bra dag!

Lance Armstrong..

..åker touren igen i år. Jag tycker att han är fantastisk som gör come back i så "gamla" år, han är väl inte gammal men det är ändå tufft att vara borta så pass länge och sedan åter ställa upp i touren. Beundransvärt!

På tal om det så har vi en trevlig pinal i butiken. År 1999 tillverkades 1999 exemplar av den cykel som Lance åkte på i touren det året. Alla exemplar kommer med ett signerat certifikat och är numrerade. I vår lilla butik har vi lyckats komma över exemplar nr 707 och den hänger på väggen och lyser upp tillvaron! Känns lite extra hett nu när Lance är aktuell för touren igen i år.

Så här fin ser den ut där den hänger och glänser på väggen.


Certifikatet som medföljer cykeln.

Eftersom vi är en butik så är vårt exemplar självklart till salu! Sök på Lance i butiken så finns den som en produkt.

Dagen idag.

Lasse tyckte inte att bilden var så rolig som jag trode han skulle tycka, hm. Verkar som att humorn fejdar där..

Idag har vi haft en riktig fixardag här på firman. Börje har grejat mitt "skrivbord" så att jag kan sitta högre och låta bli att få ont i axlarna. Det är knepigt det där med sittställning och en ergonomisk arbetsmiljö, sitter jag länge så verkar jag få ont någonstans i slutändan hur jag än sitter. Man får väl försöka tänka på hur man sitter när man sitter långa perioder i taget så går det säkert bra.
Börje fixar mitt skrivbord...

Annars är mitt bästa tips att träna, är man lite stel och spänd kanske efter att ha suttit länge på jobbet så gör det underverk att röra på sig, bara det att pulsen ökar och man får lite genomströmning gör susen. Det går inte att vila sig i form! Dagens träning för min del blir en klass som de har på gymmet  Må Bättre där vi går och tränar hos Patrik, den heter "Afro Power Dance". Jag har aldrig provat den förut, men någon gång ska ju vara den första. Det låter i alla fall riktigt kul!
 Så här ser det tydligen ut när man dansar Afro Power...intressant...

Jag har ägnat dagen åt uppdatering av startsidan i shoppen, där kan ni nu se våra skridskopaket, den här veckan bjuder vi på Isdubbar till alla som köper ett färdigt skridskopaket! Jag har också knäppt bilder på de skridskoattiraljer som fattades och lagt ut hela alltihopa på blocket. Nu hoppas jag på vild rush efter skridskoprylar! :)

Sist men inte minst så belönar jag Tobbe Arnesson med en länk till hans blogg som tack för alla kommentarer. Även fast ni är några stycken som läser bloggen varje dag så är det inte så många som kommenterar. Gör gärna det när ni ändå är här, vi uppskattar att ni delar med er av era tankar och åsikter. :)

Gymma?

Nu när det inte direkt är högsäsong för cykling så får vi ta till andra träningsmetoder. Det blir längdskidor, långfärdsskridskor och olika pass samt styrketräning på gymmet. Jag höll på och funderade på vad jag ska hitta på för träning idag och så googlade jag "gymmet" och fick fram den här fina bilden på en vältränad kille. hehe, kanske det inte riktigt är mitt mål med gymmandet...men lite skojig var den. Får se till att visa den för Lasse när han kommer, den är typisk hans humor :)

Niiice! Eller?

Smågodis!

Nu på eftermiddagen har jag grejat lite med att lägga in de nya Faction och Flak-hjälmarna inför säsongen. Bell har också en nyhet för små åkare i år, den sk "Fraction-serien". De ser ut precis som vilken dirt-hjälm som helst bara att de är mindre och sedan är designen mer för barn. Riktigt bra tänkt av Bell! Jag vet inte hur många ungar jag har haft i butiken som har blivit tokbesvikna för att de inte kan ha minsta dirthjälmen... Inte vill vi ju sälja för stora hjälmar heller, då blir det inte säkert.

Men nu finns det alltså hopp även för små dirt-åkare. Bra gjort Bell!


Smågodis!

Ut med julen!

Igår eftermiddag och idag har det stått omskyltning på schemat. Båda våra skyltfönster har fått nytt utseende, det var rätt skönt att få bort julen nu. Jag känner att jag är väldigt jul-mätt för tillfället. Jag tycker att det är lite svårt nu eftersom det är lite "mellansäsong" för tillfället. Man vet liksom inte vad som ska vara i skylten. På vår och höst är det ju givet med grejer som reflexvästar och belysning och på sommaren snygga cykelkläder och cyklar. Jag satte ju så klart in långfärdsskridskor men förutom det är det trixigt att komma på.

Det blev lite dubbdäck och sadelöverdrag i fårskinn, det är ju sådant som kan komma till användning i stundande tider.

Annars då.. butiken har varit ganska lugn idag, jag tänker mig att folk passar på att vara ute eftersom det var en sällsynt skolskensdag idag, nästan lite vårkänningar! Börje är hemma med bokföringen så jag och Lasse håller ställningarna på egen hand. Lasse är fortfarande i full sving med inventeringen och jag har som vanligt grejat med nätbutiken förutom omskyltningen.

Jag hade tänkt lägga in en bild på mina "håriga praoelever" här men den ena kameran har inget batteri och den andra ingen sladd så det får vänta till i morgon. Ha det bra! ;)

En nöjd kund ger flera

Det känns toppen att kunna berätta att vi nästan dagligen får mail från kunder som är nöjda med vår service. Nyss fick jag ett mycket trevligt från "Johan" som skrev att han var mycket nöjd med servicen och att han hade rekommenderat oss till de andra i sin träningsgrupp. Det är så jag hoppas att det ska fungera. Vi lägger dagligen mycket tid på att maila våra kunder om vad som händer med deras ordrar, är det något extra speciellt (kanske om produkten är restad hos leverantören eller dylikt) så brukar jag ringa upp och fråga hur kunden vill göra. Skickas ordern samma dag som den lades så får kunden bara ett mail, när ordern har gått iväg. Måste produkten beställas så får kunden två mail, ett när produkten är beställd som inehåller en specifiering av leveranstiden och ett när paketet har skickats från oss till kunden. Vi försöker förstås hålla leveranstiderna nere så gott det går.

Vårt arbetssätt tar lite extra tid eftersom det blir några mail om dagen som ska plitas ned men den tiden lägger vi gärna om det hjälper till att ge oss nöjda kunder. Jag handlar själv ganska mycket på nätet och har träffat på några skräckexempel på e-butiker som gör precis som man INTE ska göra. Jag vet med mig hur arg och frustrerad jag blir som kund i sådana situationer och det gör vi vårt bästa för att undvika för våra kunder. Det är alltså mycket egna erfarenheter som kund som avgör hur vi arbetar med vår e-butik. Mottot är "En nöjd kund ger flera" och det var vad "Johan" var ett så bra exempel på, han var nöjd och rekommenderade oss för folk i sin omgivning. Som butik är det den absolut bästa reklam man kan få.


Vi gillar våra kunder! <3

Naturfilm, typ

Fick lite kommentarer från Tobbe på www.happymtb.org :

De kommer inte upp på sidan av någon anledning , ska kolla upp varför men han bifogade också länkar till två filmer, en med kanonfin skridskoåkning på väsman och en när han "åker genom isen" hehe.

Jag lägger upp länkarna här så länge så får vi väl se om kommentarerna funkar om ett tag...

http://www.youtube.com/watch?v=ysaPxpq90mc

http://www.youtube.com/watch?v=-JLmCvATG2I

På tal om Snögloppet så tror jag inte att det blir något i år om inte klubben har några sådana planer?

Töväder i Ludvika

Så har vintern tagit Time-out i Ludvika för den här gången. Det töar för fullt och i princip all snö är borta. Suck, jag som började tycka att skidåkning var en riktigt bra träningsform. Fast det finns ändå ljus i tunneln, på Onsdag skulle det tydligen frysa på igen och med det tövädret som har varit nu så ska det kunna betyda fina skridskoisar och det är ju helt perfekt!

Äckelväder, ge oss vintern tillbaka!

I Fredags körde jag en drive med Scottcyklarna och nu finns varenda en i hela modellprogrammet ute i shopen, bara att botanisera runt! Det var därför det inte blev något inlägg då, jag var helt inne i Scottkatalogen.

Idag fick vi äntligen hem flera värmesulor igen, de tog slut i förra veckan just när vi hade som mest beställningar på dem. Inte bra när det blir så! Nu finns de iallafall i lager igen för er som är sugna på ett par. För er som lade beställning under förra veckan så skickar jag dem idag så ni kan nog hämta ut dem på posten imorgon.

Alldeles strax ska jag skicka iväg dagens laddning med paket, måste säga att jag verkligen gillar utseendet på dem efter att vi fick hem Lindbergstejpen, det ser riktigt proffsigt ut!
Proffspaket minsann.

Liiite roligare än vanligt :)

Jag är larvigt road av att göra i ordning saker och fixa så att det ser fint och bra ut. Därför var jag extra road av paketpackningen idag eftersom vår nya tejp kom i morse! Riktig "storföretagstejp" med logga och webbadress och allt. hehe. Så nu kan ni direkt se ert paket på posten när ni hämtar ut det, bara att titta efter det vita bandet med vår logga och webbadress. Det blir liksom lite proffsigare så tycker jag, vad tycker ni, är den inte snygg?

En ny tejpgrej tog vi också hem, nu är vi beredda på packning! Larvigt road sa jag ja... :)

Börje är som sagt på benen igen och idag håller han på och river ut alla pinaler i mitt kontor/lager/packrum, det är visst alla skor som inventeras idag. När han ändå var här inne så fick han hjälpa mig med packningen också, det här blir ett av de första paketen som packas med extra Lindbergs tejp!
En Scottcykel på väg till Uppsala var det visst.

Bakom Börje kan ni förresten se en skymt av min nya ögonsten. Det är nya Scott Contessa CR1 PRO som jag kommer att susa runt på i vår, så här ser den ut från sidan, de har verkligen fått till det med designen i år!

Fortsatt kyla och mycket att göra

Det verkar som att mitt inlägg angående Calescos värmesulor gjorde susen, nu går de ännu bättre! Jag är i och för sig inte förvånad, jag är absolut inte den enda som fryser om fötterna i det här landet verkar det som. De där sulorna är verkligen toppen, de är skillnaden mellan en underbar tur ute i kylan och en förstörd tur på grund av frusna fötter.


Så här vintrigt är det utanför vårt fikarum idag... Hur är det hos er?

Börje har hämtat sig lite från förkylningen och är med oss och jobbar igen, både han och Lasse knegar på med inventeringen som sakta går framåt, det finns ju en del grejer att räkna...

I Ludvika håller kylan i sig, jag tycker det är härligt med vinter och lite extra nu  eftersom de har plogat upp ett långfärdsskridskospår på sjön Haggen, så nu är det bara bra att det kom mera snö = mera mys!

Det är laddat för åkning i butiken!


Jag vill passa på att tipsa om våra -08 cyklar också. Vi har några stycken kvar i butiken till mycket överkomliga priser. I webbshoppen hittar du dem i kategorin Cyklar => Reacyklar
Laddat för rea! Först till kvarn....


Puh!

Idag har vi mycket nätordrar! Det verkar som att ni fryser om fötterna i kylan eftersom vi får skicka mängder med Calescovärmesulor. Inte så konstigt med tanke på att det verkar vara minusgrader i i stort sett hela Sverige.

Här i Ludvika är det riktigt kallt, hemma hos mig var det 22 minusgrader när jag gick upp. Brr! Fast jag föredrar verkligen en riktig vinter framför plusgrader och slask i januari. Just nu är det lite väl kallt för att vara ute på skidor eller skridskor men det är ändå bra eftersom isarna bygger på sig ordentligt så att det blir säkrare att åka skridskor framöver.

Nä, nu ska jag packa vidare så att vi får iväg dagens paketskörd.

 Mycket populär produkt nu i kylan, vi har den dessutom på rea för tillfället, bara 199:-!

På tal om dåliga skämt..

Lasse är definitivt den största komikern i butiken. Sen har vi inte alltid samma humor riktigt...
Min pappa var inne i butiken och sa hejdå för en liten stund sen, han ska jobba i Kina en period och på det temat hade Lasse mycket skojigt att säga. Bla. funderade han på hur det skulle gå att äta lutfisk med pinnar och om det fanns aphjärna med glöggsmak? :) Inte hans bästa direkt, fast ibland har han nån MED poäng också! hehe

Snöigt Ludvika

Visst är det sant att snön förstör de spegelblanka isarna, men det är ganska mysigt ändå när allt bäddas i i vitt. Alla skavanker försvinner och även de fulaste saker blir vackra, det är coolt tycker jag! Såhär fin är butiken nu när den är helt inbäddad i vitt. :)


Vinterbutik...

Lasse har fikapause, han dricker Proviva som ju ska vara bra för magen. Nu är det lite roligt för den smaken han gillar bäst är en damsmak, så han står i verkstaden med en röd/rosa flaska som det står "Female" på. Hehe, han kanske känner att han har brist på Östrogen? ;)

Liiite feminin ser han allt ut? ;)

Snö och strömavbrott

Väderrapport från Ludvika; -4 grader och nästan en dm nysnö under natten, där försvann de fina skridskoisarna... lite trist är det faktiskt. Idag skulle jag, Lasse och Börje sticka ned till Väsman direkt efter jobbet hade vi tänkt och njuta av isen men nu får vi nog stå över. Det är inte samma sak med en massa snö på isen! Under morgonen har vi också haft flera korta strömavbrott som säkert beror på snön, det blir svart en kort stund och sedan kommer det tillbaka igen.

Annars så har Lasse terroriserat mig med dåliga skämt hela morgonen, han hade återsett någon gammal serie på tv och han tyckte att skämten minsann fortfarande höll klassen... hm jag höll inte med....Fast han är förlåten eftersom han skottade utanför butiken och jag slapp :)

Börje, stackarn, hade nog inte orkat med någon skridskoåkning idag ändå, hans förkylning vägrar ge med sig så han ligger hemma under täcket och kurerar sig, hoppas han kryar på sig snart!

På jobbfronten, (vi jobbar lite ibland också:)) ligger det till så att Lasse strävar på med inventeringen och han säger att ännu är det lugnt med bara lätta grejer i butiken. Det blir värre när han ska ned i lådorna i verkstaden och räkna. Själv kör jag för fullt med uppläggning av Scotts -09 program, i år kommer vi att ha hela programmet på sidan, även det vi inte har i lager, eftersom vi ändå kan leverera en cykel på 1 vecka - 10 dagar och det är ju ändå helt ok tycker jag om man som kund vet om det från början.


Den här snyggingen finns nu till försäljning i shoppen. Det är -09års Scott Scale 35:a!

Fina bilder

Nu fick jag äntligen till det med bilderna, det ser helt grymt ut och det var det också! Jag bara längtar tills imorgon när vi slutar tidigt och kan ge oss ut och åka, det ska bli roligt :)

Vi är inte de enda som gillar vädret märker vi idag i butiken, det är många som är inne och köper sig skridskor och utrustning. Jag passar på att påminna också, ge er inte ut utan dubbar och lina! En av våra stamkunder var inne och köpte sig sådan utrustning idag efter att ha gått igenom isen på ett otäckt sätt. Då får man sig verkligen en tankeställare...det kan vara ganska farligt därute, förhållandena ändrar sig snabbt.

Men med rätt utrustning är det bara att ge sig ut på isen och njuta!Ingrid åkte på Haggen....


...och Börje testade isen på Väsman!

Nytt år, nya möjligheter!

Så var vi inne i 2009, det är alltid spännande med ett nytt år, det ger sådana möjligheter till en ny start. Det blir som en extra kick att ta tag i saker som att komma igång med träningen, sluta röka etc. Vi har alla chanser i världen att forma detta nya år till att bli som vi vill ha det! Jag tror att 2009 kommer att bli ett toppenår!

I butiken är det lite lagom vinterlugnt sådär, nu när isarna har lagt sig har vi dock en hel del som är inne och inspekterar utbudet av långfärdsskridskor. Det tycker vi är jättekul eftersom vi själva är så bitna av det vintertid och nu är ju isarna alldeles fantastiska! Jag var ute med sällskap på Ludvikasjön Haggen igår och isen låg alldeles svart och blank. Hela 2dm var det visst på det tjockaste stället.

Jag hoppas ni har haft en trevlig jul och ett roligt nyår! Jag skulle lägga in en bild från turen igår men kameran bråkar med mig så den kommer upp en annan dag, ha det så bra!

RSS 2.0