Vårig tisdag

Det har varit mycket tjat om vårkänslor i bloggen på senaste tiden men det känns som att det är det som är på tapeten nu. "Dags för racer snart?" "Har du plockat fram cykeln än?" etc. etc. Idag ska jag faktiskt göra det, jag ska plocka fram racern för imorn är det invigning av årets onsdagscykling. Lite dumt känns det att jag inte har fått hem mina racerskor ännu utan jag får sätta SPD-pedalerna på för att kunna åka, men det får väl duga så länge. Mina vita Grand Prix Ltd Edition däck spar jag dock till senare när vägarna har blivit sopade och det är lite varmare. :)

Min vy på väg till jobbet i morse, nu ser det faktiskt ut som vår snart!


Fräckisen

Veckans fredagsfräckis är lite sen... det var så mycket ordrar idag. Fullt upp!

Den med skogshuggaren

Garvar åt en bra fredagsfräckis

Skogshuggare Karlsson höll som vanligt på att hugga ner träd med sin yxa när en orm plötsligt ringlade sig ned från trädet. Den hugger jag ihjäl tänkte han och riktade ett hugg mot ormen. - Vänta, snälla skona mitt liv, sa ormen. Du får önska Dig vad som helst bara Du inte dödar mig.

- Okej, sa Karlsson. Då vill jag kunna pinka whisky.
- Din önskan är uppfylld sa ormen.

Karlsson trodde inte på ormen, men plockade fram termosmuggen och pinkade den full. Smakade försiktigt och kunde konstatera att det verkligen var whisky och en mycket god sådan.

När han kom hem till frugan tog han fram två glas i köket och pinkade dom fulla.
- Vad gör Du? sa frun, vad håller Du på med?
- Smaka så får Du se. Frun luktade försiktigt och sade: det luktar whisky och det smakar whisky och vad god den är!

Dagen efter pinkade han var sitt glas på kvällen och så fortsatte det på onsdag och torsdag.

På fredagskvällen kom han hem, tog fram ett glas och pinkade det fullt.
- Jamen jag då sa frun, får inte jag något?
- Idag är det fredag lilla gumman, så då får du dricka direkt ur flaskan om du ska ha något!!!


Kvällsöppet

Då var det torsdag och ikväll kör vi ända till klockan nio. Det har redan varit lite snurr i butiken och vi hoppas så klart på mer framåt seneftermiddagen. Solen strålar ute så vi har ställt ut lite pärlor i skenet för att göra förbipasserande lite cykelsugna. Tittar man bara ut genom fönstret på cyklarna som står i solen och glänser så kan man näästan tänka sig att det är sommar, tills man ser en av snöhögarna där ute. Men snart är det vår i alla fall!


Vårtecken!

Komplimanger

En cykelbutik är en rätt så maskulin miljö, mycket killar/gubbar osv. Jargongen hos oss är ändå väldigt snäll, det som märks är att Lasse inte är den som är mest van att tas med tjejer/kvinnor. Jag är inte direkt känslig av mig så jag tycker mest det är lite skojigt. Här ska ni få några smakprov:

När jag hade varit till frissan och blekt håret och fått det klippt och ordnat (själv tyckte jag det var rätt schysst) så blev reaktionen "Men vad fasiken har du gjort nu då?!" (med innlevelse)

Idag har jag en zebramönstrad scarf till min nya Crafttröja och fick kommentaren:
"Du ser ut som en flygvärdinna med den där tantsjalen"

Det är mycket ordrar idag så jag berättade för Lasse att jag skulle få gå med vagnen till posten (rakt över torget) två gånger idag, responsen blev:
"Du kan behöva komma ut lite, du är så blek så"

Jag kontrar med att fortsätta klanka ner på Lasses vana att vara Findus/felix-mannen. :)

Aprilväder

I skeppshult skiner tydligen solen idag, men det verkar vara enda stället. Jag brukar förhöra mig lite om vädret runt om i landet när jag pratar med kunder och idag verkar det vara snögegga eller regn överallt. suck.

Jag som i morse bestämde mig för att äntligen ta mig i kragen och köra lite MTB idag, jag hade tom planerat rutten, men nu... nä det blir ingen cykling idag. Hoppas på bättre väder på onsdag för då ska tydligen Lasse dra runt mig på nån lång skogsvända med pannlampa, och jag som bara har kört 8km än i år. Undrar om man får ta med bogserlina? :)

Nej, vi får se till att blicka framåt! På Torsdag ska vi ha kvällsöppet igen och då vill vi verkligen ha riktigt vårväder! På torsdag alltså, öppet till 21:00 och så bjuder vi på fika, utförsäljning av -08 cyklar samt lite vårkampanj på -09 standardcyklar. Sen vet man aldrig... det kanske händer något mer spännande i butiken! ;)

Hoppas ni har en bra måndag därute i snögeggan...

Fredag

Så var det fredag igen, måndag, fredag, måndag, fredag. Det går så fort! Men självklart ska jag presentera en fräckis idag eftersom det ju är fredag. Fast idag är det inte Lasse som har bidragit utan jag googlade fram den ;)

På Finlands-båten ser en man i baren en mycket tilldragande kvinna. Henne ska jag ha, tänker han. Han kallar till sig servitören och säger att han ska servera henne ett glas champagne av ädlaste sort.
- Och glöm inte att hälsa från mej, jag heter Brynolf.
Servitören häller upp ett glas champagne, överräcker det till kvinnan och säger att det är med hälsningar från mannen i den röda kavajen som heter Brynolf. Kvinnan tar upp en penna och skriver något på en servett som hon ber servitören överlämna till mannen.
Brynolf läser på servetten:
"Ska jag mottaga champagnen måste du ha en Ferrari i garaget, 10 miljoner på banken och 20 centimeter i brallorna."
Brynolf skriver tillbaka på en servett:
"I mitt garage står en röd Ferrari och en vit Jagga XJ 12. På mitt bankkonto finns över 100 miljoner. Men aldrig i livet att jag förkortar min stolthet med 7 centimeter för din skull. Men låt dig väl smaka av champagnen!"

Snopet?

Tur...


...eller skicklighet? Ibland bara passar det helt enkelt.

I am the master packer! :)
Sen har jag fått min nya hjälm nu, den blir fin till cykeln. Nu blir det najs att cykla, tror att det blir preimär på racern i nästa vecka.... sommar sommar sommar.... snart i alla fall.

Har ni vårkänslor?


Kramp och dåliga matvanor?

Jag har ju många gånger kallat Lasse för Findus/Felixmannen, det hör till jargongen här på firman det är lite kamratligt retande av Lasse för hans matvanor. Men vi har pratat en del om kramp de senaste dagarna och jag tycker det verkar som att Lasse har betydligt mer kramp/muskelproblem än andra. Det kan ju såklart ha många olika orsaker, men jag funderar ändå på om det inte kan ha något samband? Han får ju i sig ganska mycket skräp och konstiga spårämnen genom sin diet samtidigt som han säkerligen missar en del grejer som han bör få i sig. Vad tror ni, kan det märkas så tydligt? Den stora frågan är, skulle han cykla snabbare på hemlagad mat?
Hemlagat är bäst!

Skulle lägga upp en bild på Lasse som cyklar, men det funkar inte... jaja den kommer väl sen.

Fint väder!

Åh vilken dag! Det känns som vår i luften och solen skiner. Någon som har varit ute och njutit på en cykel idag?
 
Ett soligt Marnäs Torg... :)

Själv har jag förutom packning av diverse nätordrar packat upp lite nya skor idag, såhär fin blev vår skovägg efter insatsen. Vår prao som vi har den här veckan har dessutom fått ihop några av årets cruisingcyklar, så nu finns det lite kul att titta på i butiken!Btw, Lasse har, kors i taket, köpt en råvara idag. (Han handlar på morgonen så man kan alltid se i kylen här på jobbet vad han ska äta på kvällen). Här kommer bildbevis :) hehe.Äkta ko, inga tillsatser.

Godmorgon Måndag!

Liite segt var det att gå hit idag, det är väl det att det är måndag. Dock gick det över när jag möttes av två glada herrar (cykelväder ihelgen), en trevlig prao och ett lass med nya ordrar. Det är vad jag kallar en bra start på veckan!

Hoppas er måndag är lika trevlig! :)

Fredagsfräckis

Det var en mycket orolig man som ringde till stadens läkare och förhörde sig om huruvida han gjorde hembesök. Läkaren sa att det gjorde han ju inte normalt men var kvinnan mycket dålig så fick han väl göra ett undantag. Dock hade läkaren mycket att göra just den dagen så de kom överens om ett besök senare i veckan.

Så kom dagen när läkaren skulle göra hembesöket, men när han kom dit så var det ingen som svarade när han ringde på dörren. Han övergick till att banka hårt men fick inte heller nu något svar. Till slut tryckte han ned handtaget och dörren gick upp. Han klev in i hallen och ropade -Hallå! men ingen svarade. Då tyckte han sig höra ett ljud, ungefär som ett gnyende, ljudet kunde härledas till sovrumsregionen och han gick fram till den dörren och öppnade. Där låg paret och höll i gång för fullt men aktiviteterna avstannade när läkaren kom in. Läkaren utbrast -men hon är ju inte sjuk! Mannen svarade, - Jo.. det här är det enda hon har fått i sig på hela veckan!

Jag tycker inte att den här storyn höll måttet riktigt.. men men det är ju en fräckis i alla fall.

Ha en trevlig helg!

Fredagslugnet sänker sig

Webbshopen har en egen veckorytm, måndag och tisdag är det mest drag medan det brukar lugna ned sig till fredagen. Antagligen känns det väl onödigt att beställa på en fredag eftersom varorna kommer lika snabbt om man beställer på måndag morgon? Så brukar i allafall jag resonera när jag ska beställa något.

Jag har lyckats klämma Lasse på en fredagsfräckis nu också, den kommer om en liten stund! :)

Någon mer som har fredagsfeeling?

Städning

Jag och Lotta (Börjes dotter som har börjat jobba hos oss!) har dragit igång en städraid här på firman, Lotta tog itu med Börjes kontor igår och det blev verkligen skillnad. Själv tog jag mig lite vatten över huvudet och började sortera alla skruvar och andra specialgrejer och städa Lasses verkstad. Jag blir väl klar om tre år eller så... :)

Verkstan blir bra ialla fall när det blir klart, det var lite dammigt i hörnen.


Smått och gott.


Mys mys


Men det blir bra när det blir klart!

Godis i paketen?

Det är tydligen inte bara jag som tycker det är trevligt att få en liten godbit i paketet. Eftersom jag själv och flera med mig verkar tycka det är roligt med lite gott i paketet så kanske det kunde vara en idé även för oss? Men jag är lite kluven eftersom vi handlar med sport- och motionsartiklar och även själva är ganska sportiga och aktiva, det kanske ger lite fel signaler med godis i paketen... Jag hade en specialkampanj ett tag förra sommaren när jag skickade med en energikaka i paketen men det passar ju inte alla. Hm.. detta tål att tänkas på.

Så, ang. löpträningen som jag började med så lades den på is förr förra veckan eftersom jag var hundvakt hela veckan. Fritiden fick användas åt promenader och andra hundaktiviteter i stället. Förra veckan började jag igen och idag spöade jag mig själv litegrann i allafall. Nytt rekord på 30min (inkl 5min uppvärmningspromenad) är 4,56km. Det känns som att jag fortfarande är "på väg uppåt" och att det kommer gå att tangera hastigheten en hel del till. Men jag tar det sakta, det brukar bli bättre då...

I morgon kommer en bild på "Lasses låda", det blir spännande! Hoppas er vecka har börjat bra!

Fredag och ingen fräckis?

Jag har inte lyckats pumpa Lasse på någon ännu i allafall. Fast nu i helgen så har vi ju öppet både lördag och söndag så kanske kan det bli någon då i stället. Som substitut har jag tagit kort på två saker som glatt mig eller roat mig under dagen.

När man hittar en pedal på fikabordet så måste man vara i en cykelbutik. Hur hamnade den där? och varför?Jag diggar överaskningar! Jag beställde nya papperslappar till brevpostförskottspaketen och när jag öppnade paketet i morse så hade de lagt i en godispåse! Snacka om att vara lättroad, men min lycka var gjord! :)

Hehe, man brukar väl säga att små barn roar sig lätt? :)

Hoppas ni har en bra fredag!

Vår?

Vårkänslorna spirar inte precis när man tittar ut på vädret, i alla fall inte för mig. Men Lasse gnuggar händerna och säger att snart är det dag för racer, bara ett par dagar kvar nu! Brr säger jag...
Racerväder?

Nåja, våren kommer väl inom kort i alla fall, den 1april kör vi igång onsdagscyklingen och då måste den vara här!

Medans han väntar på cykelväder så ägnar han dagarna åt att klä ut sig till rastafari, gillar ni hans nya frissa? :)


Fräckis

Fick ett fräckisbidrag alldeles innan stängning i går så jag får väl publicera det då. (Fast Börje tyckte den var lite grov :))

"Faktum är att det finns 70 sätt att tillfredsställa en tjej"
-"så många?!"
"Japp, en 69a och en resa till Ullared"

Hehe

Paltkoma..

.. fick jag efter maten idag...jees vad trött man kan bli när man ätit, och sen ska man sitta still framför datorn. När det blir så för mig så är det tur att jag har mycket att stå i, annars hade jag lätt somnat.

Jag hoppas det blir bättre nu, Börje bjöd på mazarin till fikat så nu får jag förhoppningsvis en liten sockerchock! :)Annars så börjar farten öka i butiken, det märks att folk börjar få lite vårkänslor och vi fortsätter att locka med erbjudanden, till helgen kör vi extraöppet igen både på lördag och söndag, jag återkommer med tiderna längre fram.

Hoppas ni har en bra (pigg) måndag!

RSS 2.0