Velodrom is the SHIT!

Igår var det då dags, premiär för Velodromåkning för gänget från Lindbergs. Vi blev 15 stycken ivriga som klev upp tidigt på Söndagsmorgonen för att bege oss mot Falun och äventyret.

Dagen inleddes med teori där vi fick lära oss lite om hur banan och cyklarna är uppbyggda och vilka regler som gäller för banåkning. Efter teoripasset blev det lite fika och sen var det dags. Vi fick prova ut en varsin cykel och började sedan med att känna lite på det fasta navet på platta golvet innan det var dags att så smått prova banan. För mig blev det den nervösaste biten, vi åkte allihop på ett led ganska sakta runt på den smala blå remsan längst ned och då kändes det skapligt nervöst att i kurvorna kika upp på väggen med 50graders lutning....ska jag upp där liksom...? Nästa steg var verkligen att vi skulle upp på väggen men det var väldigt smart upplagt. Vi fick åka en och en med en ledare framför oss, vi började på det blåa och sen direkt efter en kurva svängde man upp på rakan och accelererade all vad vi hade, när man då kom till kurvan hade man liksom inget val, det var bara att trampa! Det var egentligen hela hemligheten, trampa! Att titta långt fram i banan för att vikten skulle hamna rätt samt att slappna av var också till stor hjälp.


Icke att förglömma, vi var dagen till ära utstyrda i den flotta Lindbergsdressen!

Det var så grymt roligt! Hela upplevelsen i att köra uppe på väggen och tryckas fast i kurvorna var grymt häftig, alla i vår grupp klarade av det och mot slutet blev det riktig åkning med spurter och omkörningar. Absolut en upplevelse som gav mersmak och det kommer definitivt att bli fler tillfällen!


Här är Börje på väg upp för första gången!

Länk till ett Youtubeklipp med Börjes första åktur

Länk till SVTGävleDala med tävlingen som hölls alldeles efter vår kurs. Johanna Nilsson som syns i början är en grymt duktig tjej från Karlskoga som kommer att köra som proffs första året i år (på landsväg) vi håller självklart alla tummar och tår för henne! I klippen kan ni kolla uppe på väggarna, vi var flera stycken som var ända uppe på reklamen och körde!


Kommentarer
Postat av: Tobbe Arnesson

Tufft! Det är grumt kul med en Velodrom så nära!

2010-02-16 @ 09:27:18
URL: http://grumt.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0