Trevligt besök!

På förmiddagen fick vi besök i butiken av ett glatt gäng cyklister på väg till Kakbuffén i Karmansbo. En nätt liten tur på 18 mil tur och retur.

Jag hittade lite olika roliga tabeller på nätet så nu har jag räknat ut ungefär hur mycket kakor de kan äta i dag "utan att det gör något". Killarna hade ganska gott om tid på sig att ta sig till kakbuffén, 4h, så jag har räknat på lite snabbare på hemvägen, 3h. Total cykeltid i denna mycket vetenskapliga uträkning är alltså 7h.

- Ospecifierade småkakor innehåller 492 Kcal per 100g
- Motionscykling i lagom tempo förbränner 945 Kcal/h

De bör således kunna äta ca 1,3 kilo kakor var!

Följdfrågorna som dyker upp blir ju såklart:

- Är det fysiskt möjligt att äta 1,3kg kakor?
- Hur mår man efter 1,3kg kakor?
- Kan man cykla hem igen efter 1,3kg kakor?

Jag hoppas få svar på frågeställningarna när de återvänder.... om de gör det? ;)Här har vi kakmonstren pre 18 mil och 1,3kg kakor.


Äntligen snart dags igen!

Jag drog ju min första vurpa på racer tidigare i sommar och det har varit lite bök med att få ihop cykeln igen. Först trodde vi att bakhjulet skulle gå att rikta men sedan visade det sig att det var för mycket spänningar i fälgen så den idén fick vi lägga till handlingarna. Ett nytt bakhjul fick det alltså bli.

Listan över Ingrids förstörelser efter vurpan blev således : Båda växelreglagen, båda pedalerna, bakhjulet, bakväxeln, styrlinda, hjälm, byxor, jacka. puh.

Jag får väl igen nu, jag är inne på min fjärde cykelsommar på racer och tidigare har jag inte ens haft en punktering på den, inte en enda, så nu var det väl liksom "min tur".

På tal om tur ja, så länge det bara är prylarna som går sönder så är det ju ändå helt ok. Kan ju vara lite svårare att få tag i en ny skalle...

Jahapp... då ska jag bara knåpa ihop cykeln igen så är det bara att rulla!


Härliga semester

som nu är slut... :)

I tre veckor har jag varit ledig och Per har tagit hand om er i stället. Tur att vi har Per som kan sköta det hela!

Ni är säkert fler där ute som har semester och njuter av värmen och det fina vädret, vilken sommar vi har haft hittils! Hoppas att det håller i sig.

Min cykel och jag var med om en vurpa för några veckor sedan som ni kanske minns och nu har vi äntligen fått hem delar så att vi kan börja plocka ihop den igen. Snart finns jag med på onsdagarna igen. :)

RSS 2.0