Lustigt

Jag är ett stort fan av att lägga in lite humor i vardagen, allt behöver inte vara på blodigt allvar.
För en tid sedan hade vi besök av Kjell Nilsson, vår säljare på Shimano Nordic, och han visade kläder inför hösten -10. När det kommer till cykelkläder eller sportkläder i allmänhet så blir det lätt väldigt mycket prat om panelsömnad, olika funktionsmaterial, passform etc. Inte så humoristiskt kanske men nog så viktigt.
Desto roligare blev det när vi upptäckte en detalj som designern lagt till på ett par långa tights med hängslen. I den typen av plagg kan det bli lite besvärligt om det börjar trycka på under träningen och detta är alltså en lösning på det problemet. Liten bildserie för att illustrera :Humor i vardagen som sagt ;)

(Som ni säkert förstår är bilderna "upp och ned" eftersom texten ska läsas uppifrån när man har byxorna på sig)

Som en liten försmak av våren...

Man kan väl inte direkt beskylla vädret för att vara vårlikt, här i Ludvika har vi fått ytterligare några decimeter snö under helgen. Riktiga skottexperter har vi blivit i dalarna i år. Inga vårkänslor på den fronten alltså...

...men när årets kollektion från Scott börjar trilla in så påminns man ändå om att våren är ganska nära i antågande. Jag har idag fått hem det fina Scottsetet som jag beställt inför säsongen. Det passar perfekt till min nya cykel som jag redan hade fått hem sen tidigare. Liten försmak som sagt.

Dessutom har vi blivit Velodromtokar här i butiken, i Torsdags var Börje och Lasse upp till Falun igen för träning och på Onsdag är det min tur! Självklart blir det de nya kläderna på då. :)


Matchat is the shit :) 

Velodrom is the SHIT!

Igår var det då dags, premiär för Velodromåkning för gänget från Lindbergs. Vi blev 15 stycken ivriga som klev upp tidigt på Söndagsmorgonen för att bege oss mot Falun och äventyret.

Dagen inleddes med teori där vi fick lära oss lite om hur banan och cyklarna är uppbyggda och vilka regler som gäller för banåkning. Efter teoripasset blev det lite fika och sen var det dags. Vi fick prova ut en varsin cykel och började sedan med att känna lite på det fasta navet på platta golvet innan det var dags att så smått prova banan. För mig blev det den nervösaste biten, vi åkte allihop på ett led ganska sakta runt på den smala blå remsan längst ned och då kändes det skapligt nervöst att i kurvorna kika upp på väggen med 50graders lutning....ska jag upp där liksom...? Nästa steg var verkligen att vi skulle upp på väggen men det var väldigt smart upplagt. Vi fick åka en och en med en ledare framför oss, vi började på det blåa och sen direkt efter en kurva svängde man upp på rakan och accelererade all vad vi hade, när man då kom till kurvan hade man liksom inget val, det var bara att trampa! Det var egentligen hela hemligheten, trampa! Att titta långt fram i banan för att vikten skulle hamna rätt samt att slappna av var också till stor hjälp.


Icke att förglömma, vi var dagen till ära utstyrda i den flotta Lindbergsdressen!

Det var så grymt roligt! Hela upplevelsen i att köra uppe på väggen och tryckas fast i kurvorna var grymt häftig, alla i vår grupp klarade av det och mot slutet blev det riktig åkning med spurter och omkörningar. Absolut en upplevelse som gav mersmak och det kommer definitivt att bli fler tillfällen!


Här är Börje på väg upp för första gången!

Länk till ett Youtubeklipp med Börjes första åktur

Länk till SVTGävleDala med tävlingen som hölls alldeles efter vår kurs. Johanna Nilsson som syns i början är en grymt duktig tjej från Karlskoga som kommer att köra som proffs första året i år (på landsväg) vi håller självklart alla tummar och tår för henne! I klippen kan ni kolla uppe på väggarna, vi var flera stycken som var ända uppe på reklamen och körde!


I Ludvika finns det snö

I år verkar snömängden vara obegränsad, det bara snöar och snöar och inte har det varit plusgrader på väldigt länge så det får ligga kvar också. Nu har vi i Ludvika en riktig "pippivinter", snömängden är i det närmaste jämförbar med hur det var i Norge på Röros när den klassiska pippifilmen spelades in. Jag tycker det är jättemysigt och mina två hundar håller med mig, de springer och busar och kör snöplog med munnen genom drivorna. Hehe vad förvånade de ska bli den dagen snön är lite hårdare...

Alla vi i butiken passar på att utnyttja snömängden till skidåkning och allehanda vinteraktiviteter och försöker att ta vara på det som antagligen är den mest snörika vintern vi kommer att få på många år.

Här kommer en bild som Börje tog på utflykt till Ljungåsens skidanläggning i Grängesberg utanför Ludvika.
Det ser verkligen drömskt ut med skidspåren som försvinner in i den snötyngda skogen, underbart!

Klister gör mig bister

Igår och idag har jag grejat med riktigt skruttgöra, jag har petat bort klisterlappar från styren. Petat är förresten fel ord, skrapat stämmer bättre. Med tumnaglarna. För att en butik ska fungera smidigt är det ju viktigt att kunderna kan se vad sakerna kostar, därför måste man sätta på prislappar. De allra flesta har nog kommit hem med en ny pryl, dragit av prislappen och sett resultatet, klistret och lite papper sitter kvar. Det är detta jag har ägnat mig åt att skrapa bort. På våra cyklar har vi dessutom satt tejp över prislapparna för att skydda dem. Ännu mer klister.Våra cyklar har dels varit märkta med prislappar och på en del satt även prisskyltar som satt fast med dubbelhäftande fästkuddar vilka också lämnar klister. När vi ska skicka ut en ny cykel ser det inte bra ut med prislappar och klister så tidigare har vi alltid tagit bort detta i samband med att kunden hämtat cykeln. Det tar mellan 2-3 minuter att få till och putsa bort så det är så klart ett väldigt stressmoment i säsong när man har många kunder som väntar. För tillfället är jag väldigt inne på tidsoptimering och planeringen för att få allt att löpa smidigt när säsongen sätter i gång är därför väldigt viktig. I förra veckan fick vi hem det senaste för att underlätta, skyltklämman! Inget klister, inga stressiga 2-3 minuter per cykel. Detta kommer att bli en befrielse! Gärna några dagars skrapande nu när jag vet att jag slipper det för alltid sen.
Jag vet att skyltklämman inte är någon ny uppfinning men vi har haft svårt att hitta en modell som passar både vanliga och OZ styren. Sen är det ju så att man blir lite hemmablind, det krävs att man får svära över skrapandet ett antal gånger innan man kommer sig för att göra något åt det. :)

Aktiv vecka!

Pulsen i butiken ökar mer och mer, nu har jag säsongsvittring! Kan väl inte påstå att vädret ute luktar cykling men skidor är ju inte helt fel det heller. Den här veckan har vi haft besök av säljare både från Shimano Nordic och Polar och sen har jag och Lasse varit på mekkurs i Örebro med Sram Nordic. Puh!

Angående säljarbesöken så kan jag avslöja att polar kommer att släppa en ny cykeldator till våren, den kommer i April nån gång och ser riktigt bra ut, ganska nytänkande i modellen.... :) Spännande va?

Angående mekkursen igår så ångrar jag jättemycket att vi inte fick med oss någon kamera! Det var väldigt proffsigt. De hade en stor tradare med sig där sidorna kunde skjutas ut med hjälp av hydraulik och där inne fanns det då plats för närmare femton mekvagnar modell mindre, sen hade de projektor med en videokamera kopplad till så att vi kunde sitta vid våra bänkar och ändå se väldigt bra vad mekanikern (som var en tjej) gjorde.
Det var upplagt så att hon först visade vad vi skulle göra och sedan fick alla göra själva vid sin egen bänk. Vi plockade isär en avid hydraulisk skivbroms och handtaget samt en Rock Shox gaffel i beståndsdelar och gjorde service på dem.
Hela upplägget var väldigt proffsigt som sagt, i de olika lådorna i varje bänk fanns alla verktyg som behövdes i fin ordning samt alla olika oljor och fetter. Turordningen var också väl genomtänkt och vi fick både förmiddagsfika, lunch, en mössa och eftermiddagsfika. "Hands-on-momenten" var uppblandade med lagom mycket teori så det hann aldrig bli tråkigt. Toppbetyg!

För mig som är helt novis på den här typen av service var det perfekt, jag ska väl inte ge mig på att göra det i verkstaden på studs men jag ska definitivt göra en 50 timmarsservice på min egen mtb när jag kommer upp så många timmar. Det blir perfekt, då får jag en repetition på det vi lärde oss nu och kommer ihåg det ännu bättre.

Jag säger stort tack till Sram Nordic för en trevlig dag och passar på att önska alla er kunder en trevlig helg!

Skeppshult i långa rader

Förberedelserna inför våren börjar ta fart, igår och idag har det varit inredning av skeppshulthörna som stått på programmet. Vi hade fått nya vepor att hänga på väggarna och så har det börjat trilla in en del cyklar. Det blev en del släpande med cyklar upp och nedför trapporna men det är grymt skönt nu när det är klart. Första steget mot våren och säsongen liksom :). Snart kommer butiken att krylla av människor igen!

Jag tycker vi fick till det riktigt bra.

Nu står alla godingarna där och bara väntar på sina nya "mammor och pappor" som kommer och hämtar dem till våren!

RSS 2.0