Kvällsöppet ikväll!

Ikväll kör vi ända till klockan 21:00!

Välkomna in i butiken. :)

Etapp 4 2011

Tjugofyra glada cyklister ställde upp och körde gårdags kvällens lite kyligare fjärde etapp av 2011-års onsdagscykling.

Turen hade bestämts av Sventa och gick från Ludvika till Blötberget - Saxdalen - Sunnansjö - Nyhammar - Stensbo - Brunnsvik - Sörvik och vidare hem till Ludvika.

Sträckan för kvällen blev 64km och de averkades på två timmar och tio minuter vilket gav ett snitt på 29,4km/h.

Thomas hade sin iPhone i fickan, HÄR kan du se turen på karta/satellitbild.

Harri bloggade som vanligt om turen, kolla HÄR

Racerbrudar i Ludvika!

Med premiär ikväll startar en ny gemensam cykelträning för tjejer i Ludvika. Grundarna heter Rose-Marie Engström och Sara Zetterberg.

Starten går ikväll klockan 18:00 från CSK Ludvikas klubblokal på högberget, adressen är Vindelgatan 8A i Ludvika.

Tjejerna har startat en grupp på Facebook som heter Racerbrudar i Ludvika och där de kommer att lägga upp info inför varje tur. Snittet ska ligga mellan 23-25km/h och första turen kommer att bli 3,5mil.

Alla tjejer med racer eller mtb med släta däck (man kommer att åka asfalt) är välkomna.

Hoppas att vi ses ikväll! :)

Gårdagens onsdagscykling

Onsdagscyklingen tredje etapp kördes i lika förnämligt väder som de senaste två upplagorna.

Kvällens banläggare var Harri Manni och banan gick från butiken ut till skuthamn - sörvik - Brunnsvik - Stensbo - Sunnansjö - Saxdalen - Björkås - Grängesberg - klenshyttan - Blötberget - Lyviksberget - Ludvika.

Totalt blev det en sträcka på 6,2mil och den kördes på två timmar blankt vilket gav ett snitt på 29,3 km/h. 18 pigga cyklister var med och trampade.

Efter banan hade Harri lagt in en överaskning också, det blev ett fikastopp med kaffe, saft och hembakade bullar hos hans mamma på Björkås! Vilken grej, nu har Harri verkligen lagt ribban för framtida banläggare ;) Mycket uppskattat av alla cyklister, tack Harri!

Harri har för övrigt bloggat om turen HÄR

Tomas skickade som vanligt en länk till turen, plottad från hans iPhone, HÄR

Tack alla för en trevlig tur, vi ses nästa vecka!

Gårdagens onsdagscykling

Även i den andra etappen av årets onsdagscykling möttes vi av fint cykelväder. Solen var inte lika med på noterna som senast men kikade fram då och då. Vinden höll sig lugn och hela 26 tappra cyklister ställde upp inför starten på Marnäs Torg

Turen som kördes hade bestämts av Bengt Dahlgren och vi åkte över Högberget ut till Lorensberga - Snöån - Björsjö - Smedjebacken - Morgårdshammar - Lernbo - Ludvika

Totalt blev det 46,52km på tiden 1h 40min vilket gav ett snitt på 27,8km/h. Enligt min pulsmätare gjorde vi oss också av med runt 980kcal.

I starten på Marnäs Torg mötte Nya Ludvika Tidning upp och pratade lite med några av cyklisterna. De passade också på att föreviga oss efter vägen och i morse kunde man läsa en artikel om oss onsdagscyklare i tidningen. Dessvärre fanns inte artikeln publicerad på dt.se så ni som är nyfikna får slå till på en papperstidning.

Tomas hade även denna gång sin Iphone i fickan, här är en karta/satellitbild över hur vi körde.

Harri har bloggat om gårdagens tur, i hans inlägg finns också lite bilder. Här.

Ny tjejgrupp på g!

På våra Onsdagscyklingar är självklart alla välkomna men tempot som ligger runt 27-28km/h har nog skrämt särskilt en del tjejer från att våga prova.

Idag fick jag en glad nyhet på området och det är att två cykelintresserade tjejer har tagit tag i detta, gjort slag i saken och ligger i startgroparna för en träningsgrupp för tjejer. Det är asfaltscykling som gäller så racer eller släta mtb-däck är att föredra.

Premiären är nästa torsdag och turen kommer att utgå från CSK Ludvikas lokal på högberget. Tempot kommer att ligga runt 23-25km/h. Tiden är inte satt ännu så jag ber att få återkomma om det. Tjejerna kommer också att starta en facebookgrupp där all info om träningsturen kommer att finnas.

Jag ser verkligen fram emot detta, hoppas det finns många brudar där ute som känner sig manade att hänga på!


Bara brudar på torsdagar! :)

Onsdagspremiär!

Onsdag 6 april 2011
Etapp 1

Årets premiärtur blev en minst sagt lyckad historia. Hela 16 (!) cyklister slöt upp vid starten och det kan mycket väl vara rekord för en vårpremiär av onsdagscyklingen. Kul!

Vädret var också helt på vår sida, solen sken och vinden tog inte i så allt för mycket. En riktigt fin cykelkväll helt enkelt.

Sträckan som kördes var från starten vid butiken vidare till Norsbro - Gubbo - Morgårdshammar - Lernbo - Hagge såg - Vinarn - Snöåsundet - och tillbaka till Ludvika
Thomas var snäll och skickade över en karta på turen, se den HÄR

Sträckan blev totalt 41km och vi höll ett snitt på 26,8km/h. Turen tog oss 1h 30 min ganska precis att genomföra. 
Enligt min pulsklocka hade vi då bränt 818kcal.


Här står gubbarna och väntar innan avfärd. Innan samtliga hade dykt upp.

Harri har också skrivit om turen på sin blogg och tagit fler bilder, läs hans inlägg HÄR

Premiär för Onsdagscyklingen 2011

Nu på Onsdag den 6 april kör vi premiärturen för onsdagscyklingen 2011.

Som vanligt samlas vi utanför butiken på Marnäs Torg och tiden är klockan 18:30.

Första turen har Börje sett ut och vi kommer att köra till Norsbro - Silvhyttan - Gubbo - Morgårdshammar - Lernbo - Hagge såg - Vinarn - Snöån - och vidare tillbaka till Ludvika. ca 35km.

Vi kommer att sikta på ett snitt runt 26-27 när vi atr oss an den första turen. Planen är att alla ska med hem i klungan så det ska gå lugnt och fint!

Börje hälsar alla hjärligt välkomna och han tycker att det är härligt att vara igång på hojen igen! :)

RSS 2.0