Söndagens cykling

På begäran i "onsdagscykling" på en Söndag!

11 morgonpigga cykelgladingar mötte upp vid utgångsplatsen Lindbergs Cykelsport kl 9 den första turen. Kan det ha berott på vädret? Lika grått och ljummet som en sämre sommardag. I lagom tempo tog vi oss via Gonäs över Mässan till Malbacken i Saxdalen. Björnhyttans sopstation passerades liksom dito Herrgård. Från Björkås i Grängesberg fortsatte vi genom skogen mot Blötberget. Halvvägs dit höjdes rösterna om "fikapause" och vi hittade en lämplig plats vid ett vägskäl. Ryggsäckar av, och det blandades kaffe och chokladdofter i diset.
Börje blev som vanligt påverkad av miljön och bjöd på lite Dan Andersson. Uppiggade fortsatte vi sedan till Blötberget, Klenshyttan. Vid Kåsen valde herr och fru Tuvesson att ta Galgbacken (känd från Finnmarksturen) hem. Lite genare men knappast lättare. Vi övriga avslutade vändan till Snöån och därifrån hem. Conny som invigde sina nya dubbdäck fick slita lite på asfalten, men ingen lämnades på efterkälken. Totalt blev det ca 57km (från och till butiken) och en snittfart på ca 22 km/h. Det var inte så kuperat, men mjuka och blöta grusvägar sög fint i benen och höll farten automatiskt nere. Söndag 22/11 kl 09:00 är det dags igen.

Liten sammanställning av Söndagens tur, ihopskrivet av Lasse. Vår vanliga kategori på hemsidan - "Onsdagscykling" kommer nu ett tag framöver att ersättas av "Söndagscykling" eftersom det är vad vi kommer att ägna oss åt nu under vinterhalvåret.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0