Etapp 8 av 2010 års onsdagscykling

Etapp 8 den 26 maj 2010

Etapp 8 i ordningen hade "Sventa" som pappa. Vid samlingen på Marnäs Torg stod det klart att intresse fanns för att köra två grupper så det gjorde vi. Det blev 25 cyklister i den "snabba" gruppen och 5 i den "långsamma"

Den snabbare gruppen körde Ludvika-Gonäs-Sunnansjö-Västansjö-Nyhammar-Ställberget-Östanbjörka-Ludvika. Sträckan blev 64km och tiden 2h och 9min effektiv tid. Detta gav ett snitt på 29,7km/h. Det blev också ett stopp för punktering och då var det tyvärr några som stack så att gruppen blev splittad. Meningen med Onsdagsturerna är att vi ska åka tillsammans så till en annan gång är det viktigt att alla tänker på varandra och väntar. Det är ju ingen tävling så 6-7min punkastopp har alla tid med.

Den lugnare gruppen körde till en början samma väg som den snabba men efter Västansjö svängde vi mot Grangärde istället och så vidare till Östanbjörka och tillbaka till Ludvika. Sträckan blev 60km och den kördes på 2h 15 minuter. Vårt snitt var 25,8km/h, helt perfekt eftersom gruppens snitt ska ligga mellan 25-26km/h
Hoppas den här gruppen också växer med tiden så att vi kan bli lite fler.

Nästa vecka är det Jeie som har ansvaret för att planera onsdagsturen.


Lite cykelnytt

Vår turledare i Onsdags, David Emilsson, är en aktiv herre. Nu fick jag ett mail med två trevliga nyheter från honom. Den första var att i morgon ordnas en långtur på racer för intresserade med start utanför butiken.

"Långtur. På Lördag samlas vi kl 0930 vid Lindbergs Cykelbutik här i Ludvika för avtramp mot Smedjebacken.
Vi trampar från Butiken mot Smedjebacken, vägen upp mot Borlänge, där vi korsar riksvägen vid Baggbo (stannar på Macken för fyllning/tömning av vätska), vidare förbi Idkerberget och Rämshyttan till Grangärde och avslutningsvis hem till Ludvika. 11 mil blev det förra året, vilket avklarades på knappt 4 timmar (effektiv tid tror jag).
Beroende på form och färg i ansiktena kan det bli att skarva på runt Väsman på vägen hem"

"Efterlysning om intresse för lugnare Tisdagstramp - finns det några som är sugna på lugnare cyklingar på Tisdagar. Nu snackar vi Skeppshult, gammal kärringcykel, militäris om det skulle va så - allt är välkommet, huvudsaken är att vi blir fler som trampar för motionens skull. Samling vid Jägarnäsbadet 1730 för trampning ett varv runt Haggen i samlad trupp. Sista tisdagen i månaden blir det Väsman - dock ej sista tisdagen i Maj månad.
Tisdagstrampet är alltså främst för er som vill komma ut men givetvis är även snabbare/vanare cyklister välkomna att delta i det tempo som bjuds (ytterst lämpligt som uppvärmning inför ett andra varv hårdkörning med rekordtid)"

Det är alltså David Emilsson som är "pappa" till dessa nyheter och det är han som efterlyser intresseanmälningar men jag kan gärna vidarebefordra här i från butiken om ni är intresserade. Sprid gärna till vänner och bekanta också eftersom det är roligare ju fler man är.

Onsdagscyklingens etapp 7 den 19/5

David Emilsson var kvällens färdledare och en del backträning stod på schemat. 22 cyklister ställde upp varav tre var tjejer. Turen gick från butiken ut förbi Lernbo, genom Morgårdshammar, förbi hamnkiosken i Smedjebacken, ut till vägen mot Säter och så vändning i Åsmansbo, vidare tillbaka genom Jobsbo, klättring upp till Solhöjden, ner på andra sidan, genom Gubbo och sedan vägen genom Harnäs tillbaka till Ludvika.

Runt Smedjebacken hade vi 90, 60 resp. 70 höjdmeter så vi fick oss en del klättring.

Sträckan blev drygt 50km och vi var ute i 1 tim 50 min vilket gav ett snitt runt 27,5 km/h. Vi hade 20 grader varmt och mulet men inget regn, helt perfekt cykelväder!

Under turen tillbaka kunde vi två gånger känna doften av Hägg, den hade slagit ut på vissa ställen. Vilken fantastisk doft det är!

Från och med nästa Onsdag kommer vi även att köra en långsammare grupp på Onsdagscyklingen. Den gruppen kommer att snitta 25-26km/h och som vanligt är alla välkomna, här kan det också funka att åka MTB om man är vältränad! :)


Cykeltur på Kristi himmelfärdsdag!

Nästa torsdag står det långtur på schemat, då kör vi precis som förra året en 13,5 mila tur. Vi startar vid butiken klockan 09:00 och åker Gubbo-Smedjebacken-Korsheden-Söderbärke-Vad-Fagersta-Skinnsberg-Malingsbo-Ludvika. I Fagersta är det fikastopp på hembygdsgården.

Alla är välkomna och vi kommer att lägga upp turen som en onsdagstur med målet att alla ska hänga med och vi kommer att köra två-par med växling längst fram i leden.

Hoppas många vill följa med! :)

Onsdagscyklingen Etapp 5 2010

Igår, den 5/5 kördes etapp 5 av Onsdagscyklingen 2010. Min plan var att åka med men det körde ihop sig med mina håriga vänner (hundarna) så det blev promenad med dem i stället. Tur att det kommer fler onsdagar!

Så här skriver Börje om gårdagens tur:

Ännu en onsdagscykling avklarad, 5:e i ordningen. Skapligt cykelväder + 10 när vi gav oss iväg från Lindbergs Cykel på Marnäs Torg. I kväll blev det nytt deltagarrekord för året, 23 st. Jämn o fin körning idag, lite bus sista 5 km. Distans:55 km - Tid 1 tim 50 min - Snitthastighet: 29,5 km.

Hoppas att vädret håller i sig så att vi kan fortsätta vara sådär många!

RSS 2.0