Märkliga problem..

Idag har vi haft utredning av en mystisk cykel, eller cykeln i sig var väl inte så mystisk men den hade mystiska ljud för sig. Jag märkte att den hade gnisselljud för sig när man snurrade på bakhjulet, oftast när det är så så fattas det fett någonstans och det är enkelt avhjälpt med lite smörja. Men ljudet vägrade ge med sig. Både Börje och Lasse var djupt engagerade i utredningen och tog isär hela navet, smörjde och satte ihop igen. Ljudet var kvar. Navet togs isär igen och till slut visade det sig att ljudet satt inne i bodyn. Det gick bra att röra bodyn utan tryck, men om man snurrade med tryck så gnisslade det, och det gav ju ljud när hjulet satt på cykeln och kransen tryckte mot bodyn. Vi fick ge upp och byta ut hela bodyn mot en annan istället. Men mycket mystiskt var det, bodyn går ju inte att ta isär och det hjälpte inte med fett heller, den gnisslade lika mycket. Vi ska skicka den på reklammation nu så får ve om vi får något svar på vad som orsakade ljudet.

Någon annan som har upplevt ett liknande problem någon gång?

Jag tycker sådant här är intressant, fast det blir ju bättre om man får reda på vad problemet innebär och hur det kan lösas, då blir det lättare om man stöter på samma sak någon gång i framtiden... :)

Kommentarer
Postat av: Tobbe Arnesson

Man kan ta isär en Shimanobody om man hemskt gärna vill (guide: http://happymtb.org/forum/read.php/1/144572 ), men troligen är det enklare att reklamera. Fast det kan ju kännas som att ge upp. ;)

2009-01-26 @ 10:16:20
URL: http://grumt.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0