Etapp 8 av 2010 års onsdagscykling

Etapp 8 den 26 maj 2010

Etapp 8 i ordningen hade "Sventa" som pappa. Vid samlingen på Marnäs Torg stod det klart att intresse fanns för att köra två grupper så det gjorde vi. Det blev 25 cyklister i den "snabba" gruppen och 5 i den "långsamma"

Den snabbare gruppen körde Ludvika-Gonäs-Sunnansjö-Västansjö-Nyhammar-Ställberget-Östanbjörka-Ludvika. Sträckan blev 64km och tiden 2h och 9min effektiv tid. Detta gav ett snitt på 29,7km/h. Det blev också ett stopp för punktering och då var det tyvärr några som stack så att gruppen blev splittad. Meningen med Onsdagsturerna är att vi ska åka tillsammans så till en annan gång är det viktigt att alla tänker på varandra och väntar. Det är ju ingen tävling så 6-7min punkastopp har alla tid med.

Den lugnare gruppen körde till en början samma väg som den snabba men efter Västansjö svängde vi mot Grangärde istället och så vidare till Östanbjörka och tillbaka till Ludvika. Sträckan blev 60km och den kördes på 2h 15 minuter. Vårt snitt var 25,8km/h, helt perfekt eftersom gruppens snitt ska ligga mellan 25-26km/h
Hoppas den här gruppen också växer med tiden så att vi kan bli lite fler.

Nästa vecka är det Jeie som har ansvaret för att planera onsdagsturen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0